Voorbeelden

Klimaatadaptatie is het proces waarbij de samenleving zich aanpast aan het veranderende klimaat. En de schadelijkegevolgen ervan probeert te beperken. Klimaatadaptatie is een van de maatschappelijke opgaven waar voor overheden een taak ligt. Als gemeente of andere maatschappelijk organisatie hoef je niet het wiel altijd zelf uit te vinden. Er gebeurt al heel veel! Bekijk de vele voorbeelden die er al zijn op deze website.

climatchange-scaled-image

Op de achterliggende pagina’s vind u voorbeelden die u kunt gebruiken in de aanpak of communicatie over de klimaatadaptatie thema’s zoals:

Afkoppelen
Klimaatbestendig wijk
Tuinen vergroenen
Bedrijventerreinen

Tip: Gebruik de Leefstijlvlinder: Hoe bereik je je inwoners?
In samenwerking met acht provincies heeft MarketResponse Marktvinders zeven leefstijlen gevonden. Deze leefstijlen laten zien waar mensen in hun vrije tijd of op vakantie behoefte aan hebben. En wat de verschillen hierin zijn. De één wil namelijk rust en regelmaat, de ander juist drukte en sensatie. Welke groepen wonen er in jouw regio? Wat zijn hun wensen en hoe kan je hen het beste bereiken? Dat zijn de vragen waar de Leefstijlvinder™ antwoord op geeft. Goed om mee te nemen als je klimaatadpatieve plannen maakt voor een wijk of bijvoorbeeld een subsidie regeling wil opzetten. Bekijk hier de site, door je kosteloos te registeren kan je een overzicht ontvangen op postcode van jouw doelgroepen.