Terugblik geslaagde cursus Risicodialoog voeren

4 november 2019

Een afspraak uit het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie is dat we risicodialogen moeten gaan voeren maar hoe doe je dat, met wie en wat ga je bespreken? Allemaal vragen waar een antwoord op is. Met een financiële ondersteuning van het Deltaprogramma hebben we een cursus georganiseerd op 29 oktober voor alle partners van het Manifest. Een grote opkomst, 14 van de 28 gemeenten was aanwezig naast collega’s van het waterschap en de provincie.

Simon Troost, ambtelijk trekker van de werkregio Noord Veluwe nam ons mee in hoe kun je een risicodialoog voeren. Een beter woord voor de dialoog is trouwens klimaatdialoog.De sheets van de presentatie kun je hier vinden.

Vervolgens presenteerden 4 collega’s hun klimaatdialoog die zij binnenkort gaan organiseren. Een dialoog voor een bedrijventerrein in Veenendaal en Harderwijk en een dialoog met inwoners in Oldebroek en Oene. Vier hele verschillende soorten gebieden en daarmee ook een verschillende aanpak van de dialogen. Collega’s gaven elkaar bruikbare tips.

Hoe nu verder?
De komende weken worden de dialogen gevoerd en begin volgend jaar wordt een ‘terugkomochtend’ georganiseerd waar de ervaringen zullen worden gedeeld en waar we van elkaar kunnen leren. Hier krijg je een uitnodiging voor.

Wil je ondersteuning bij het voeren van een klimaat dialoog? Dan kun je gebruik maken van het aanjaagteam. Stuur een mail naar aanjaagteam@klimaatvalleienveluwe.nl