Stadsnieuws: Waterplezier, natuur en klimaatadaptatie hand in hand in Harderwijk

18 juli 2019

Moerascipressen, speeltoestellen, ijsvogelwand, spelende kinderen en rondvliegende zwaluwen. Je vindt het allemaal in Crescentpark in Harderwijk.

Klimaatbestendige woonwijkIn de wijk Drielanden in Harderwijk komt een nieuwe klimaatbestendige woonwijk: Harderweide. De wijk en het oppervlaktewater zijn zo ontworpen dat de effecten van meer extreme weersomstandigheden opgevangen kunnen worden. Gemeente Harderwijk en Waterschap Vallei en Veluwe spelen bij de ontwikkeling van het Crescentpark in op een verantwoord en toekomstbestendig waterbeheer. Samen met inwoners en een adviesbureau is de inrichting van de wijk uitgewerkt.

Veel enthousiamse
De werkzaamheden in het Crescentpark zijn volop in uitvoering en de voortgang wekt bij inwoners en betrokkenen al veel enthousiasme op. Het bijzondere van dit project is dan ook dat het een waterbergingsgebied is gecombineerd met een uitgebreide recreatieve functie. En hoewel het park pas na de zomer officieel voor publiek geopend wordt, genieten omwonenden nu al volop van het park. Een mooier compliment kun je bijna niet krijgen!.

Maandag 15 juli brachten bestuurders van waterschap en gemeente samen met inhoudelijk deskundigen en media een werkbezoek aan het park.