Lancering Tuin & Klimaat Route – Bekijk en deel!

3 december 2021

In Nederland zijn er prachtige voorbeelden van klimaatadaptatie, maar waar kan je deze terug vinden? Goede voorbeelden zichtbaar maken is misschien wel de belangrijkste drijfveer voor mensen om aan de slag te gaan. Daarom hebben we er als Manifestregio Vallei & Veluwe een speerpunt van gemaakt om de goede voorbeelden structureel te gaan ontsluiten. Via het platform de Tuin & Klimaat Route, op 3 december 2020 is dit platform gelanceerd.

We hebben gezocht naar een manier waarop particulieren maar ook overheden op een laagdrempelige en onafhankelijke manier projecten kunnen laten zien waar ze trots op zijn. Zo kunnen ze elkaar inspireren ook aan de slag te gaan.

We kwamen terecht bij de Nationale Duurzame Huizenroute, zij bewijzen al 10 jaar dan dit succesvol kan. Een aangepaste variant gericht op klimaatadaptatie leek dus een perfecte toevoeging. Na maanden voorbereidingen presenteren we vandaag de Nationale Tuin & Klimaat Route! We hebben er voor gezorgd dat heel Nederland mee kan doen. Doet jouw gemeente of provincie ook mee?

Vandaag lanceren we het platform!
Klik op play en lanceer mee

 

Tuin & Klimaat Route

De Tuin & Klimaat Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in het verduurzamen van de tuin, balkon of openbare plekken. Op de website is er ruimte om ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Heb jij een duurzame tuin en wil je meedoen? Meld deze dan aan.

Samenwerken

Veel overheden en organisaties werken aan het klimaatbestendig maken van de leefomgeving.
De Tuin & Klimaat Route is een mooie manier om beleid en inwonerparticipatie bij elkaar te brengen. Wil je meedoen? Als Manifest gemeente krijg je €750,- korting!

Bekijk hier het samenwerkingsdocument