Kom op 15 april naar het ‘Symposium Hittebestendige stad’

16 januari 2020

Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat de stad bestand is tegen hitte? Op 15 april presenteren we het antwoord op deze vraag. Tijdens dit symposium worden de eindresultaten van het onderzoeksproject de Hittebestendige Stad gepresenteerd.

Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat de stad bestand is tegen hitte? Op 15 april presenteren we het antwoord op deze vraag. Tijdens dit symposium, georganiseerd door de Hogeschool van Amsterdam (HvA), worden de eindresultaten van het onderzoeksproject de Hittebestendige Stad gepresenteerd. Aanmelden vanaf 17 februari kan Via deze link.

Het onderzoek bestaat uit drie delen:

1.Hitteopgave
Met welke gevolgen van hitte in de stad moet rekening gehouden worden bij (her)inrichting van de openbare ruimte? Wat is de hitteopgave van een stad/wijk/straat?

2. Hittemaatregelen
Wat zijn de effecten van hitte beperkende maatregelen? Welke maatregelen zijn het meest effectief?

3. Ontwerprichtlijnen
Hoe vertaal je de hitteopgave en inzicht in maatregelen naar ontwerprichtlijnen voor de hittebestendige inrichting van de stad? Welke ontwerprichtlijnen werken in de praktijk? Kunnen we antwoord geven op de onderzoeksvragen die we ons gesteld hebben? Save-the-date en kom op 15 april om de antwoorden te horen.

Voor wie:
Professionals werkzaam bij gemeenten en adviesbureaus
Stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, ontwerpers, projectontwikkelaars, watermanagers en iedereen die nu en in de toekomst graag in een leefbare, hittebestendige stad wil wonen en werken.

Wanneer: woensdag 15 april 2020, 14.00-18.00 uur

Waar: Zaal C1.05 (1e verdieping, C-vleugel), Faculteit Techniek, Hogeschool van Amsterdam
Weesperzijde 190, Amsterdam (naast station Amstel)

Aanmelden vanaf 17 februari

Via deze link.

Samenwerkende partners (consortium)
Hogeschool van Amsterdam – Onderzoeksprogramma Urban Technology
Hanzehogeschool Groningen – Lectoraat Ruimtelijke Transformaties
Wageningen Environmental Research
Tauw
Gemeenten Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Beverwijk, Breda, BUCH, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Rheden, Samenwerkingsverband Rivus, Tilburg
Stichting Climate Adaptation Services, GGD Amsterdam, Klimaatverbond, Wetterskip Fryslân